SERUM LAYERING

1 , 2 , 3 ... SERUM LAYERING ROUTINE

Daar waar men normaliter vaak gebruik maakte van één serum per Skincare Routine, zijn de serums van IK zo geformuleerd dat er meerdere serums tegelijkertijd ingezet kunnen worden binnen een routine. Het grote voordeel? Het creëren van een gezonde huid met pre- en probiotica én het aanpakken van huidwensen en/of huidproblemen kan tegelijkertijd, waardoor je sneller en doeltreffend huidresultaat bereikt! Het aanbrengen van meerdere lagen serums over elkaar noemen we ‘Serum Layering’.

Wat houdt serum layering in?

Serum Layering wil zeggen dat er meerdere serums ingezet worden binnen één beautyroutine. Elk serum heeft zijn eigen specifieke werking, resultaat en voordelen.

De serums kunnen uiteraard afzonderlijk van elkaar gebruikt worden maar zijn ook, laag voor laag, over elkaar heen te gebruiken. Door de zeer geconcentreerde actieve ingrediënten van verschillende serums te combineren ontstaat er een ‘op maat’ serumsysteem. Hiermee wordt je beautyroutine naar een hoger level gebracht en wordt er nog specifieker ingespeeld op de specifieke behoeftes van de huid.

De meest ideale serumcombinaties zijn samengevoegd in de IK Serum Layering Sets.
Per huidindicatie/huidwens is een combinatie gemaakt van serums én actieve ingrediënten die elkaar fantastisch ondersteunen en versterken.

Voor doeltreffende resultaten bij huidproblemen en huidwensen in Serum Layering een geweldige toevoeging in je beautyroutine.

De voordelen van Serum Layering:

Hoe werkt de Serum LAyering Routine?

De voorbereiding:
Voordat er met Serum Layering gestart kan worden, dient de huid optimaal te zijn voorbereid. Reinig de huid daarom altijd eerst met een IK reiniger, zoals SILK+ of FOAM+, en vernevel vervolgens de PREBIOTIC SPRAY+ over de huid. Deze verfijnde mist voorziet de huid van een onzichtbare sluier aan prebiotische extracten en zorgt hiermee voor een gezonde en gebalanceerd microbioom. Deze natuurlijke beschermlaag van de huid ondersteunt processen die nodig zijn om de huid gezond en veerkrachtig te houden.

Welke serum eerst?
Voor de beste werking adviseren we je de serums met de laagste pH-waarde als eerste aan te brengen. Bij een gelijke pH-waarde dient de dunste serum als eerst aangebracht te worden en eindig je altijd met het meest rijke serum.
Bren achtereenvolgende de gekozen serums, in laagjes over elkaar heen. De combinatie van 3 serums wordt als het meest ideaal ervaren.
Let op! Het is belangrijk ervoor te zorgen dat elk serum volledig door de huid is opgenomen voordat het volgende laagje wordt aangebracht.

Om te kunnen bekijken welke, door jou geselecteerde serums, in welke volgorde gebruikt kunnen worden, tref je hieronder een opbouw die je zou kunnen hanteren als houvast.

1: Salicyl Acid+
BHA Activating Serum
pH 3,4
2: Glycol Acid+
AHA Stimulating Serum
pH 3,4
3: Bright Light+
Pigmentation Correct Serum
pH 5,5
4: Hyaluron+
Hydrating Firming Serum
pH 5,5
5: Prered+
Anti Redness Mirical Serum
pH 5,5
6: C Glow+
Youthfull Vitamin Day Serum
pH 5,5
7: Microbiome+
Barrier Biotic Serum
pH 6,4
8: Retinol+
Retinol Bakuchiol Night Oil
pH Regulated

De diverse werkstoffen uit de verschillende IK serums werken in volledige harmonie met elkaar en vullen elkaar op de meest optimale manier aan. Het effect dat deze combinatie van actieve ingrediënten op de huid heeft is indrukwekkend!

Rond het huidverzorgingsritueel af met een IK crème om alle actieve ingrediënten in te sluiten en bescherm de huid
overdag met een IK SPF.